Η Εταιρία Mazi Travel & Events είναι διακεκριμένη στο χώρο του τουρισμού με 30 χρόνια εμπειρίας και περισσότερα από 30 έμπειρα και πολύγλωσσα στελέχη σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κύπρο, καθώς και έναν αυτόνομο στόλο λεωφορείων. Εξειδικεύεται στην παροχή τουριστικών υπηρεσιών στον εισερχόμενο και εξερχόμενο τουρισμό. To Mazi Travel & Events λειτουργεί μαζί με τις αδερφές εταιρίες Mazi Travel M ΕΠΕ και Mazi Τουριστικός Οργανισμός ΙΚΕ, προσφέροντας πολιτιστικά και επαγγελματικά ταξίδια, και προορισμούς διακοπών σε εξατομικευμένες ή και ομαδικές εκδρομές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Παρέχει επίσης εταιρικά ταξίδια και ταξίδια επιβράβευσης, συνέδρια και ημερίδες αλλά και ταξίδια συλλόγων και σωματείων.

Η εμπιστοσύνη και η αξιολόγηση από μεμονωμένους και εταιρικούς πελάτες, αποτελούν έμπνευση για την ομάδα του Mazi, η οποία εξελίσσεται συνεχώς, ακολουθώντας τις τελευταίες τάσεις στον Τουρισμό ή δημιουργώντας νέες είτε για διακοπές είτε στο πλαίσιο επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

Η εταιρία Mazi Travel & Events έχει βραβευτεί για τις υπηρεσίες και τα προϊόντα της:

 • 2016: Καλύτερο Τουριστικό ‘Εντυπο
  Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATTA)
 • 2017: Καλύτερο Ταξιδιωτικό  Website 
  Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATTA)
 • 2020: Βραβείο συνεισφοράς στον Εισαγόμενο Tουρισμό
  Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATTA)
 • 2021: Best Cultural Travel
  Ένωση Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας – Θράκης
 • 2022: Χρυσό Βραβείο στην κατηγορία Technology Εnhanced Εxperience για το Τουριστικό Προϊόν “Dive in the past” 
  Tourism Awards 2022

Η εταιρία Mazi Travel & Events έχει συμπράξει με φορείς του  ιδιωτικού και δημοσίου τομέα από την Ελλάδα και το εξωτερικό, για την υλοποίηση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, ως Διαχειριστής Εταίρος.

 • UCRCA  “Underwater Cultural Route in Classical Antiquity” 
  Διαχειριστής Φορέας: Mazi Travel & Events
  ► Δημιουργία θεματικών τουριστικών προϊόντων για την ανάδειξη, προστασία και διατήρηση της Υποθαλάσσιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς σε προορισμούς της Μεσογείου. 
 • MAGNA “On the Route from Greece to Magna Graecia” 
  Διαχειριστής Φορέας: Mazi Travel & Events
  ► Σχεδιασμός διεθνικού θεματικού τουριστικού προϊόντος που αποτελείται από τέσσερις βιωματικές ιστιοπλοϊκές κρουαζιέρες που ακολουθούν τις ναυτικές διαδρομές του Β’ Αποικισμού στην περιοχή του Ιονίου, εμπλουτισμένες με δραστηριότητες πολιτιστικού και επιστημονικού ενδιαφέροντος.
 • MeDryDive “Creating personalized dry drive experiences for the promotion of Mediterranean Underwater Cultural Heritage sites as distinctive tourism destinations” 
  Διαχειριστής Φορέας: Mazi Travel & Events
  ► Δημιουργία Διεθνικού Θεματικού Τουριστικού Προϊόντος στην περιοχή της Μεσογείου, για δύτες και μη δύτες, με την ενσωμάτωση Ψηφιακών Εφαρμογών της Δημιουργικής Βιομηχανίας και εμπειριών Ξηρής Κατάδυσης, για την προώθηση και διατήρηση της Υποθαλάσσιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Μεσογείου.
 • Med Pearls “The Mediterranean as an innovative, integral and unique destination for Slow Tourism initiatives” – Τουριστικό Πρόγραμμα: Imathia A.s.A.P.
  ► Ανάδειξη της Μεσογείου ως μοναδικού και καίριου προορισμού για να βιώσει κανείς το Μεσογειακό τρόπο ζωής μέσω του Ήπιου Τουρισμού (Slow Tourism), προσκαλώντας τους επισκέπτες να γνωρίσουν με σεβασμό και βιώσιμα μέσα νέους προορισμούς και να έρθουν σε άμεση επαφή με τις τοπικές κοινωνίες και τα πολιτιστικά χαρακτηριστικά τους

Το Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΙΠΤΗΛ) ιδρύθηκε το 1998 ως ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας του Ελληνικού Υπουργείου Ανάπτυξης, με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Από τις 10/03/2000 είναι ιδρυτικό μέλος του ΕΚΕΤΑ (Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης).

Το ΕΚΕΤΑ/ΙΠΤΗΛ είναι ένας από τους κορυφαίους φορείς της Ελλάδας στους τομείς της Πληροφορικής, της Τηλεματικής και των Τηλεπικοινωνιών, με μακρά εμπειρία σε πολυάριθμα ευρωπαϊκά και εθνικά έργα Ε&Α. Δραστηριοποιείται σε μεγάλο αριθμό τομέων εφαρμογών (ενέργεια, κτίρια και κατασκευές, υγεία, μεταποίηση, ρομποτική, κυβερνοασφάλεια, μεταφορές, έξυπνες πόλεις, διάστημα, αγροδιατροφή, θαλάσσια και «γαλάζια ανάπτυξη», νερό κ.λπ.) και τομείς τεχνολογίας όπως ανάλυση δεδομένων και οπτικής πληροφορίας, εξόρυξη δεδομένων, μηχανική και βαθιά μάθηση, εικονική και επαυξημένη πραγματικότητα, επεξεργασία εικόνας, υπολογιστές και γνωστική όραση, αλληλεπίδραση ανθρώπινου υπολογιστή, τεχνολογίες «Internet of Things» και επικοινωνίας, τεχνολογίες πλοήγησης, τεχνολογίες cloud και υπολογιστών, τεχνολογίες κατανεμημένου καθολικού (blockchain), (σημασιολογική) διαλειτουργικότητα, ενοποίηση συστημάτων, εφαρμογές για κινητά και το διαδίκτυο, σχεδιασμός και ανάπτυξη υλικού, τεχνολογίες και λύσεις έξυπνων δικτύων και ανάλυση μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Τα τελευταία 3 χρόνια (2018 – 2021), το ΕΚΕΤΑ/ΙΠΤΗΛ έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από 428 ερευνητικά έργα και συμβάσεις Έρευνας & Ανάπτυξης με τον Ιδιωτικό Τομέα (Βιομηχανία). Πιο συγκεκριμένα, έχει συμμετάσχει σε 239 χρηματοδοτούμενα από την ΕΕ ερευνητικά έργα του Horizon-2020 (χρηματοδότηση ΕΕ: €63,15 εκατ.) και σε 189 έργα (88 Εθνικά, 7 συμβάσεις Interreg και 94 συμβάσεις Ε&Α) χρηματοδοτούμενα από Εθνικά Ερευνητικά Προγράμματα και Συμβουλευτικές Υπηρεσίες στον κλάδο της Βιομηχανίας ( χρηματοδότηση εθνικών έργων: €8,63 εκατ. συμβάσεις Ε&Α: €4,14 εκατ.).

Τα τελευταία 10 χρόνια, το αρχείο δημοσιεύσεων του ΙΠΤΗΛ περιλαμβάνει περισσότερες από 330 επιστημονικές δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά, περισσότερες από 780 δημοσιεύσεις σε συνέδρια και 100 βιβλία και κεφάλαια βιβλίων. Σε αυτά τα έργα έχουν γίνει περισσότερες από 7.500 αναφορές.

Το ΕΚΕΤΑ/ΙΠΤΗΛ έχει προσωπικό περίπου 549 ατόμων, συμπεριλαμβανομένων 18 Ανώτερων Ερευνητών, 360 Ερευνητών Βοηθών και Συνεργατών, 73 Μεταδιδακτορικών Ερευνητών, 28 Μεταπτυχιακών και Προπτυχιακών Φοιτητών, 35 Διδακτορικών Φοιτητών, 9 Συνεργατικών Μελών ΔΕΠ, 26 Διοικητικών και Τεχνικών Υπαλλήλων.

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης αποτελεί το μεγαλύτερο ελληνικό πανεπιστήμιο.

Η πανεπιστημιούπολη βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και εκτείνεται σε μία έκταση περίπου 430.000 τ.μ. Συνολικά περιλαμβάνει 10 σχολές, που συγκροτούνται από 40 τμήματα και 1 μονοτμηματική σχολή.

Το Τμήμα Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών (TATM) της Πολυτεχνικής Σχολής του AΠΘ λειτούργησε για πρώτη φορά το 1962 και προσμετρά περισσότερο από μισό αιώνα συνεχούς προσφοράς στις Επιστήμες Αγρονομίας και Τοπογραφίας σε εθνικό αλλά διεθνές επίπεδο.

Το Εργαστήριο Τοπογραφίας (LabTop) προωθεί την Επιστήμη και την Τεχνολογία σε θέματα που αφορούν τις κλασικές και σύγχρονες τοπογραφικές αποτυπώσεις, τις χαράξεις και τον έλεγχο κατασκευών, τη σύνταξη τεχνικών προδιαγραφών τοπογραφικών εργασιών, τον έλεγχο και τη διακρίβωση τοπογραφικών οργάνων. Επιπλέον, εφαρμόζει τίτλους ακινήτων και συντάσσει πραγματογνωμοσύνες, αποτυπώνει τεχνικά έργα (as build) και αρχιτεκτονικές κατασκευές, ενώ παράλληλα αποτυπώνει και τεκμηριώνει μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους.
Το Εργαστήριο αναπτύσσει μεθοδολογίες, οι οποίες συμβάλλουν σε θεωρητικό, αναλυτικό υπολογιστικό καθώς και ερευνητικό επίπεδο στην πρόοδο και την εξέλιξη της επιστήμης. Συνακόλουθα, τα αποτελέσματα της εφαρμοσμένης έρευνας του Εργαστηρίου διδάσκονται σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο αποτελώντας σημαντικά εφόδια για τους νέους μηχανικούς.

Μετάβαση στο περιεχόμενο